
وی ادامه داد: نمایشگاه هجدهم را در شرایطی برگزاری میکنیم که فضای رسانهای کشور فضای آرامش و عقلانیت گفتوگوی تفاهمآمیز برای دستیابی به راهحلهای مشترک است؛ تحقق چنین فضایی جز به همت ژرفاندیشی روزنامهنگاران گرانقدر و مدیران رسانه ممکن نمیبود.
محمدزاده کیفیسازی، تهذیب رسانه و کاهش سیطره سیاستزدگی بر رسانهها را راهبرد اصلی معاونت مطبوعاتی و اطلاعرسانی دانست و خاطرنشان کرد: به سهم خود کوشیدهایم تا سطح گفتوگوی حاکمیت با جامعه اطلاعاتی کشور افزایش یابد و از رخنه اغراض جناحی به مطبوعات که در سالهای گذشته به ادبیات رسانهای کشور آسیبهای جدی زده بود، جلوگیری شود.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: یکی از مظاهر این رویکرد که دستیابی رسانهها به شأن و جایگاه مطلوب و حرفهای است در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به ظهور میرسد.
وی یادآور شد: امسال در ساختار نمایشگاه تجدیدنظر کرده و کوشیدهایم تا نمایشگاه مطبوعات علاوه بر فرصت دیدارها و گفتوگوها زمینه بروز قابلیتها و ظرفیتهای رسانهای کشور باشد؛ از جمله این ظرفیتها شناسایی و شناساندن توان رسانهها در تبیین اهداف و راهبردهای اصلی و محوری نظام اسلامی است.
محمدزاده با بیان اینکه در سال جهاد اقتصادی در نمایشگاه مطبوعات نشستهایی تخصصی با موضوع این جهاد مقدس و راهبرد رسانهای آن پیشبینی شده است، گفت: نمایش دورنمایه مطبوعات و خبرگزاریها در قالبهایی همچون گالریهای عکس، کاریکاتور، نمایشگاه پیشکسوتان و موزه مطبوعات در سرای روزنامهنگاران ایران و نیز برگزاری نشستهایی گوناگون با حضور نامها و چهرههای رسانهای در این سرا از اقدامات صورت یافته برای بازنمایی بضاعت حقیقی رسانههاست.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: راهاندازی مرکز فروش کتابهای رسانه در نمایشگاه و انتخاب کتاب سال رسانه برای نخستین بار در کنار جلسات متعدد هماندیشی با استادان علوم ارتباطات، همه و همه در خدمت تعمیق معناشناسی و محتواگرایی نمایشگاه به مثابه بزرگترین و فراگیرترین رویداد ارتباطاتی سال است.
وی خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار بن خرید و اشتراک مطبوعات در بین بازدیدکنندگان توزیع میشود که تخفیفی 80 درصد برای مخاطبان علاقمندان به ویژه طلاب، دانشجویان و روزنامهنگاران دربر دارد؛ هدف از توزیع این بن، توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه مطبوعات و افزایش فرصت مخاطبشناسی است.
محمدزاده از دیگر رویدادهایی که برای نخستین بار در این نمایشگاه محقق میشود را تشکیل "اتحادیه مطبوعات جهان اسلام" با حضور 35 کشور و برگزاری جایزه بینالمللی هنر در رسانه برشمرد و اظهار داشت: برپایی دومین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاریها و نیز تجلیل از پیشکسوتان عرصه مطبوعات از دیگر اقدامان در نمایشگاه مطبوعات امسال است.
وی یادآور شد: برای نخستین بار سالن ویژه کودک و نوجوانان به همت روزنامهنگاران این حوزه تاسیس شده است تا نشریات کودک و نوجوان را به خانواده مطبوعات کشور نزدیکتر کند و فراتر از آن و فرهنگ مطالعه مطبوعات را از سنین کودکی و نوجوانی در جامعه اسلامیمان رواج دهد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در نمایشگاه امسال بیش از 600 رسانه داخلی 50 رسانه خارجی حضور دارند که این حضور چشمگیر نشان از اهتمام اهالی رسانه به رسالت به رسالت عظیم و ارزشمند اطلاعرسانی و آگاهیبخشی دارد.
محمدزاده در خاتمه یادآور شد: فضای فیزیکی نمایشگاه امسال و چیدمان غرفههای آن نیز مرغوب و پررونق است و از آغاز تا انتها محل نامرغوب نامطلوبی در آن دیده نمیشود.